• Pauline Breedveld

    24 Oktober 1972

    over-pauline-breedveld

Over Pauline

Pauline Breedveld (24 oktober 1972) studeerde farmacie aan Universiteit Utrecht, en behaalde haar apothekersdiploma in 1998. In 2005 promoveerde zij aan dezelfde universiteit op haar onderzoek naar “de rol van ABC drug transporters in de preklinische farmacologie van antikankermiddelen” bij het Nederlands Kanker Instituut (Amsterdam). Daarna is zij o.a. werkzaam geweest in de farmaceutische industrie op het gebied van de ontwikkeling van vaccins voor Mexicaanse griep (2006-2009), en bij het Radboud UMC (Nijmegen) in het klinisch onderzoek met het Traditionele Chinese Geneesmiddel Danshen (2010-2012). In 2013 richtte ze Energeia Biosciences BV op, een start-up bedrijf dat zich bezig hield met de ontwikkeling van uit kruidenplanten afkomstige immuunmodulatoren (vaccin adjuvantia) voor de behandeling van infectieziekten en kanker, in het bijzonder malaria en hersentumoren.

Naast haar carrière binnen de farmacie en het farmacologische onderzoek is Pauline sinds 2004 actief op het gebied van meditatie, (Tibetaanse) yoga, mindfulness, boeddhistische psychologie en reiki. In 2010/2011 volgde zij de basisopleiding Traditionele Chinese Geneeskunde bij Qing Bai. Sinds 2012 beoefent zij intensief vipassana meditatie met als leraren Jotika Hermsen, Henk Barendregt en Doshin Houtman. Sinds 2015 volgt zij zen meditatie lessen bij Irène Kaigetsu Bakker. Als vrijwilligster is ze werkzaam voor het Herman van Veen Arts Center.

In 2015 maakte Pauline een pelgrimage (800 km) naar Santiago de Compostella (Spanje). Geïnspireerd door deze voettocht met verblijf in een aantal kloosters onderweg, besloot Pauline in 2016 naar Upaya Zen Center te gaan, een zen meditatie centrum in New Mexico (USA) opgericht door Roshi Joan Halifax. Hier verbleef zij 3 maanden als resident, en volgde o.a. de “GRACE compassietraining” en de workshop “Zen Brain”. Na terugkomst volgde Pauline de opleiding tot Mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness (Amsterdam). Daarnaast is zij opgeleid in de methodiek Gelukskoffercoaching (voor kinderen van 8-12 jaar). In 2016 richtte zij Compassionate Medicine op.

pauline-breedveld